leestafel.gif (19957 bytes)

Naar het tante startadres......... Bookmark het in je browser
www.tante.nl 

 

Wat en hoe van de serre

Na het lezen het venster sluiten.
Indien er geen taakbalk is, benut dan de rechter muisknop

 

 

 

 

Maar maar maar maar maar, Wat een reacties krijgt tante. O.a. Grotere letters. Dat is dan dus nu gebeurd!
Veel beginners en veel mensen die een club op willen richten.

Speciaal voor hen ligt er een tekst op de leestafel met als naam: Alle begin is moeilijk.

Er staan enkele suggesties in, de tekst is niet moeilijk en de lezer moet er zelf creatief mee verder. Laat tante weten hoe het gaat.

Dan is het weekend weer aan het komen. De tijd voor bezinning en overweging wat de komende periode te doen. Een hele lijst, dit keer -op verzoek- met wat meer aandeel suggesties. Staat er dus WEL een dipprijskoers en onder SERIE staat niets, dan is het dus geen optie,maar het aandeel of de warrant.

De vriendinnen doen het even rustig aan. Wel hebben zij nog even de algemene stelling tegen elkaar uitgesproken dat zij altijd (tenzij expliciet anders afgesproken) een even aantal opties kopen. Vaak maakt dat voor de provisie ook niets uit.

En bij iedere optie die gekocht is en die geen deel uit maakt van een combo, wordt gelijk de heft ingelegd voor een nagenoeg 100% hogere koers. Dit houdt in, voor de nieuwe lezers, dat je dus van de in bezit zijnde opties (zeg 6 OPEN BUY call BAAN oktober 15, vorige week maandag voor 1 euro koers gekocht) aan de bank opdracht geeft er de helft te verkopen voor het dubbele bedrag ( 3 CLOSE SELL call BAAN oktober 15 limiet 2,00) Bij dergelijke optieaankopen kan je ook zeggen 1/3 deel verkopen voor 150%, of net andersom, maar leg alles gelijk in en liefst lager dan de maximale koers die je misschien wel denkt te halen. In een upje gaat de optie dan misschien wel en komt de bijschrijving vanzelf.

Bezie de limiet regelmatig, zeg eens per week.

Tante was vanmorgen wat later in de serre, want zij moest even naar het ziekenhuis. Er zijn weer enkelen die tante willen uitkleden en van binnen willen bewerken. Claire sprong gelijk op, doch tante besteedde er geen aandacht aan. Nee eerst even iets anders, sorry maar het moet echt…..


Wat en Hoe van deze site….

Er zijn wat veel, hele aardige reacties van nieuwe mensen, over het wat en hoe van de site. Ze vragen zich bv af waar tante op deze site haar geld mee verdient, met andere woorden waar zit het venijn…., waar loert de commercie…

Tante was even upset van deze vraag. Tante verdient NIETS aan, door en van deze site. In tegendeel. Tante heeft toch al regelmatig haar goede vriendinnen en nichten (de neefjes zijn overleden of hebben andere bezigheden) over de vloer. De laatste tijd komt ook oudoom @@d even langswippen. Een muzikaal mens, die de mooiste muziek overal hoort. Ieder weet dat tante nog een oude werkende transistor radio zoekt in de serre, om de lege avonden met uitzicht op de tuin wat muzikaal te ondersteunen. Ook weet hij van alles en nogwat over de huis tuin en keuken dingetjes van de vriendinnen. Maar dat vertellen valt een beetje buiten het bestek van dit verhaal.

Gezamenlijk bespreken zij de beurs en alles wat daar een beetje mee te maken heeft. Echte uitgebreide theorieën zul je niet hier vernemen. Tante vindt het te veel werk haar hoofd leeg te vertellen met dat soort stuff. Daarvoor sla je de (vak)bladen en kranten maar op. Vaak vinden de vriendinnen namelijk dat deze tijdschriften -terecht- de suggesties van de serre besprekingen overnemen.

Alles wat in de serre besproken wordt is wat de vriendinnen, nichten en tante persoonlijk vinden. Met klem zij vermeld dat het de lezer dus NIET verplicht is tot welk handelen dan ook. Reageren echter is min of meer 'verplicht' zo af en toe. Alleen als iedereen elkaar een beetje helpt, wordt je enthousiasme vanzelf groter.

Tante heeft ook een leestafel, waar van alles is te vinden dat het behouden waard was, nadat de serre er over sprak.

Dan komen jullie Willem en Bor regelmatig op de site tegen.


Alle dames in de serre benutten hun ruim aanwezige talent om roddels en geruchten na te gaan. Zij bellen gewoon de directie van een bedrijf, gaan er naar toe, knippen alle informatie uit en met die kennis gewapend beginnen zij aan het gesprek. Ook voelen zij vele zaken heel goed aan (alleen het voeltalent van Claire is iets anders, maar dat terzijde). Emails worden feilloos door de dames geanalyseerd en zijn meestal het waardevolst.

Dan de dagen:

 • Maandag
  komt aan bod wat de dames de komende week verwachten, geïllustreerd met een heleboel leuke mogelijkheden.

 • Dinsdag,
  om de 14 dagen wordt verzorgd door Getrude. Zij is een getrouwde turbo vrouw met goede baan, werkende man en twee kinderen. Iedere maand verdienen zij meer dan een 2x dubbel modaal + gezin op kan. Echter tijd om iedere dag te beleggen heeft ze niet.

 • Woensdag
  heeft de zelfde inhoud, maar dan weer opgefrist, voor de rest van de week.
 • Donderdag
  is heel kort door de serre verzorgd, en dan kan je naar de UITGEBREIDE site van Frederique, de rekennicht. Een lust voor iedere belegger daar ook te snuffelen.
 • Vrijdag
  is meer een 'terugblik en vooruitblik, met iets minder actuele beursinformatie. Wel wordt in grote lijnen uitgezet wat komende week wordt verwacht. En meestal houdt de beurs zich aan de verwachtingen van de serre.

Tante heeft een faMmail lijst met allerlei email adressen van leesters en lezers die dat opgegeven hebben. Daarin worden de faM's onregelmatig (dat was de manzaliger van tante ook en tante is het ook af en toe) op de hoogte gehouden van voor de beurs relevante zaken. Echter directe tips geeft Tante niet erop. Het is een hele lange lijst, en ieder kan zich opgeven via tante@agneta.nl

Ben je een beginner... Kijk dan eens bij ALLE BEGIN IS MOEILIJK....

Een bijdrage?

FaMmail het dan naar:
Tante@Agneta.nl
Site adres: www.tante.nl

 


© Tante Agneta 1999