leestafel.gif (19957 bytes)

Naar het tante startadres......... Bookmark het in je browser
www.tante.nl 

 

Internetbeleggen

 

Tante,

Het was fijn dat we elkaar laatst bij Ome Bob gezien hebben. Ik zou u nog even aangeven op welke manier ik mijn beleggingen in het verre Amerika tegenwoordig regel.

Ik ben eerst even op zoek gegaan naar een site over "online-brokers", zoals u weet is dat de Engelse benaming voor zoiets als de bank waar u via Internet beleggingsorders kunt doorgeven.

Ik hoop dat uw lees-Engels nog een beetje op peil is, want ik vrees dat het wel allemaal in het Engels gaat.

Een mooie site om mee te beginnen is: www.smartmoney.com

 

Op deze site kunt u aangeven wat u belangrijk vindt bij een online-broker. Zo laag mogelijke kosten, veel informatie, etc. Vanuit de ingevoerde gegevens komt er een mogelijke keuze los.

De bovenste drie brokers gaat u vervolgens even met een bezoekje op Internet vereren.

Gewoon even naar de sites toe en kijken welke u het meeste aanspreekt.

Bij de broker van uw keuze gaat u zoeken naar de formulieren die moeten worden ingevuld om u aan te melden. Meestal moet u ze uitprinten, want de echte handtekening is nodig. U ontkomt er niet aan om via Tante Pos wat stukken naar Amerika te moeten sturen.

Nou begint het lastigste deel. U weet dat ik vroeger op school wat last had met geschreven Engels. Gelukkig kletste ik me er met de mondelinge examens wel doorheen, maar mijn woordkennis was beperkt. Helaas bleek dat euvel nog niet helemaal over te zijn, want ik kreeg de stukken terug. Uw neefje had het niet allemaal goed ingevuld. Gelukkig ging het de tweede keer wel goed, en kreeg ik (na ruim twee maanden!) de map met toebehoren toegezonden.

Ik had de keuze om geld of aandelen over te boeken naar de rekening. De bank in Nederland deed wat moeilijk, maar uiteindelijk heb ik zowel aandelen als geld op de juiste rekening gekregen. Wanneer u ook zo'n actie gaat uitvoeren kan ik u aanraden zowel de bank in Nederland een schriftelijke order hiertoe door te geven, als (in het Engels) de Amerikaanse bank, zodat die laatsten weten dat er geld uit Nederland wordt overgemaakt.

Is alles overgemaakt, dan kunt u inloggen op de site van de broker, uw portefeuille opvragen en met een paar klikken gaan beleggen. Gelukkig voor mij vond ik op Internet een aardige meneer die hier reeds enige ervaring mee had en mij ook een beetje ondersteund in het vinden van Amerikaanse fondsen. U moet zelf maar even kijken of u zijn naam ook op uw site zet, want het is natuurlijk wel een beetje reclame als ik zijn naam hier noem.

Het is allemaal helemaal niet eng, en met een kostenpost per transactie van tussen de $7 en $35 kan geen Nederlandse broker er tegenop. Vooral lekker voor iedereen die veel, snel en zeker wil handelen. Vergeet niet, dat de regels in Amerika voor brokers nog wat strikter zijn dan in Nederland. De uitvoering is vaak al binnen een minuut rond (bij ongelimiteerde orders)

Nog wel een waarschuwing tantelief, weest u alstublieft een beetje voorzichtig op de OTC markt van de Nasdaq. Daar mag alles, en u weet dat, zoals Oom Driekus, niet iedereen even eerlijk is. Papa is nog steeds boos op oom Driekus, vanwege dat zwendeltje met die nepaandelen uit Florida.

Ik groet u tante,

Tot bij het feestje van Mw. Paap.

Na het lezen het venster sluiten.
Indien er geen taakbalk is, benut dan de rechter muisknop

Een bijdrage?

FaMmail het dan naar:
Tante@Agneta.nl
Site adres: www.tante.nl

 


Tante Agneta